POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: * 250g hl.múka * 1/2 ML soľ * 1 žĺtok * 4 PL mlieko * 120g hera * 1/2 PDP * * * * * * Náplň: * 6 stredných zemiakov * 1 kyslá smotana/250g/ * 2 vajíčka natvrdo * 2 vajíčka čerstvé + 1 blielok * 5ks hyd.párkov * kúsok porku * 150-200g NIva /alebo Aidam/ * petržlenová vňať * soľ * * * * ** ** vymazaná koláčová forma-alebo pekáč, jemne vysypaná strúhankou
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto:
- z uvedených prísad vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na caa 1/2 hod. Medzitým si pripravíme ostatné veci
- kým sa nám cesto chladí – zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a postavíme variť do osolenej vody
- uvarené zlejeme z vody a dáme tam aj plátok masielka… necháme vychladnúť
- párky a pór nakrájame (namiesto póru môže byť mladá cibuľka)
- 2 vajíčka si uvaríme – zatiaľ odložíme ……. a ďalšie dve s bielkom čo nám zostal z cesta, vymiešame so smotanou a nastrúhaným syrom
- cesto sa nám zatiaľ vychladilo – rozvaľkáme ho na veľkosť formy /vymazanej maslom a jemne vysypanou strúhankou/ alebo pekáča, popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10 min /teplota 175 stupňov/
- na predpečené cesto poukladáme zemiaky, posypeme ich petržlenovou vňaťou, kto chce – može posypať ešte vegetou a rozložíme uvarené vajíčka
- rozhodíme párky a pór a zalejeme rovnomerne syrovo-smotanovou zálievkou … dáme dopiecť na caa 15-20 min pri tej istej teplote
- podávame trebárs s kečupom alebo zeleninkovým šalátom … /ono v podstate ten recept je vyriabilný – pod tú zálievku so zemiakmi si možete dať kľudne čo máte radi – slaninku,klobásu … atď/
zdroj:www.mimibazar.sk