POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
100g hl.múka * 100g ml.orechy * 70g pr.cukor * 100g hera * 1 ML citr.kora * 1 vajce na potretie + pár nasekaných orechov * * * * *
Krém:
300g biely jogurt * 300g jahodový jogurt * 1 šľahačka -33% * 3 PL pr.cukor * 1 potravinárska želatína + 100 ml voda * 1 ML citr.kora * jahody z 1 konzervy * * *******
Ďalej:
1 šľahačka +1 stužovač
POSTUP PRÍPRAVY
- teda – robila som už všeličo – ale toto je úúúplne fantastické ….
Cesto:
- Z múky,ml.orechov,cukru, hery a citr.kory vypracujeme cesto
- dáme na asi 1/2 hod do chladničky.
- Potom rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme a vykrojíme podľa tvaru tortovej formy.
- Formu vyložíme papierom na pečenie a cesto tam opatrne vložíme – je krehké – tak to kľudne dotvarujte rukami .
- druhú časť cesta rozvaľkáme, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a opať vykrojíme podľa tortovej formy.
- Nožom si naznačíme 12 dielov, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými orechami /asi za hrsť/ /Ja som to rovno rozvaľkala na tom papieri /trošku som ho podsypala múkou/ a rukami už dotvarovala do kruhu/
- Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 12 min. Po upečení druhé cesto hneď pokrájame podľa predznačených 12 dielov
- Necháme vychladnúť
Krém:
- Želatínu si pripravíme podľa návodu v 100ml vody a vymiešame s jogurtami a citr.korou a potom pridáme odkvapané jahody a cukor – premiešame
- nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku
- vylejeme do formy s upečeným vychladnutým cestom a dáme tuhnúť do chladničky – stačí caa 1/2 hod
- potom natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačom – rovnomerne rozotrieme a chladíme – najlepšie na noc v chladničke
- na šľahačku poukladáme orechové trojuholníky a posypeme pr.cukrom
zdroj: www.mimibazar.sk