POTREBNÉ PRÍSADY
KROASANTY:
1 pohár mlieka,1/4 pohára cukru,4 vajcia,3 1/2 pohára hl.muky,1 čl droždia,1/2 čl soli,1/2 pohára mäkkého masla.
VANILKOVÝ KRÉM:
1 1/4 pohára mlieka,trosku citrónovej kory,2 sáčky vanilk. cukru,štipka soli,2 PL cukru,2 žĺtky,2 1/2 PL kukuričného škrobu
POSTUP PRÍPRAVY
Kroasanty:
- ja som cesto robila v pekárničke,kto nemá vymiesi si pekne krásne ručne…
- cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomúčite dosku…
- cesto treba nechať 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.
- Cesto rozdeľte na dva kusy,a vyvaľkajte kruh,rozdeľte na trojuholníky a môžete ľubovolne naplniť.
- Naplnené ešte necháme prikryté na plechu kysnúť 30 min.
- Pečieme na 180 asi 20 min. Upečené pocukrujeme alebo polejeme čokoládou.
VANILKOVY KREM:
- Do hrnca, v ktorom budeme variť si dáme 1 pohár mlieka, všetok cukor a zohrievame.
- V miske si vymiešame žĺtk, zvyšné mlieko, škrob a citr. kôru. Potom nalejte trošku teplého mlieka do misy so žĺtkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom
- na miernom ohni varíme a miešame kým zmes nestuhne.
- Necháme vychladnúť. Kroasanty sú super,mäkkučké, hebučké..
zdroj: www.mimibazar.sk