POTREBNÉ PRÍSADY
1/2 l mlieka, 80g detská krupica, 3 PL kryš.cukor, kora z 1/2 citróna, 1 PL maslo, 2 vajíčka, 1 vanilka, slivky,
Posýpka:
1 PL maslo, 3 PL polohr.múka, 1/2 bal škoricový cukor, 1 PL práš.cukor
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
POSTUP PRÍPRAVY
jeden zo starých receptov našich prababičiek – … a keďže je slivkové obdobie … prečo si na ňom nepochutnať … ešte jeden dodatok… kto chce mať tortu vyššiu – prípadne viacej stravníkov stačí zdvojnásobiť množstvo kaše – a zvačši’t nádobu v ktorej to budete piecť ,my ju máme radi nižšiu
- z mlieka, krupice, vanilky, citrónovej kory a cukru uvaríme hustú kašu .. do horúcej zamiešame maslo
- do polovychladnutej vmiešame žltka
- do vychladnutej vyšľahaný sneh z 2 bielkov
- rozotrieme do vymastenej a vysypanej formy
- slivky nakrájame na štvrťky .. použila som presne 10 sliviek )) … teraz uvažujem čo urobím zo zvyšnými 10 kilami
- slivky navrstvíme na krupicovú kašu
- posypeme posýpkou a dáme piecť na caa 1 hod pri 175 stupňoch
- upečené …. ( v rúre nám to trošku naboptná, ale po vytiahnutí z trúby opať trochu klesne )
- po upečení odstránime bok formy a necháme zvoľna vychladnúť
zdroj: www.mimibazar.sk