POTREBNÉ PRÍSADY
80 g masla, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g mletých orieškov, 1 čL sódy bikarbóny, 125 ml mlieka, kúsok masla na vymastenie formy, múka na vysypanie formy *Poleva – 60 g masla, 1 čokoláda; alebo hotová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
- Vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami, potom pridáme múku pomiešanú so sódou bikarbonou, orechy, mlieko a zamiešame.
- Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne ho vmiešame k pripravenej zmesi.
- Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou
- a vlejeme do nej časť cesta (radšej viac – cca 2/3) nie ako ja… dala som ho málo
- Do zvyšného cesta v mise primiešame 1 PL kakaa
- a cesto pridáme do bábovkovej formy. (Ak nechceme mať bábovku veľmi tmavú, nemusíme pridávať kakao).
- Vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme 50 minút.
- Upečenú bábovku necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.
- Ja som použila kupovanú polevu, ktorá sa nechá len roztopiť v hrnčeku s horúcou vodou.
- Potrieme čokoládovou polevou.
- Môžeme pridať i šľačku, ale nie je nutné. Oriešková chuť cesta i čokopolevy bohate stačí. A môžme si dať ku káve alebo k čajíku.
zdroj: www.mimibazar.sk