menu

Impulse 50+   read more>>

Úrad vlády   read more>>

Európsky sociálny fond   read more>>

EQUAL   read more>>

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva   read more>>

Verejný ochranca práv   read more>>

Raz-dva zemiakové pirohy

POTREBNÉ PRÍSADY

Sáčok veľkých cestovín – najlepšie veľké mašle /motýle/ Farfalle – z tvrdej pšenice,1 kg zemiakov, kúsok (veľký) slaninky, obyčajné maslo do zemiakov, soľ (cca 4 porcie)

POSTUP PRÍPRAVY

Milujeme pirohy, ale keďže je s tým roboty viac než dosť, vymyslela som si túto alternatívu.

  • Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  • Medzitým si nadrobno nakrájame slaninku, osmažíme.
  • V dostatočnom množstve osolenej vody si uvaríme cestovinu – naozaj sú najlepšie veľké mašle /ak sú veľmi tvrdé, varíme dlhšie, ak nie, tak kratšie – dôležité, aby tá cestovina nebola úplne mäkká – musí mať konzistenciu cesta, ako keď sa robia klasické pirohy).
  • Keď sa nám uvarí cestovina – scediť, dať do misy, poliať slaninkou potom až pridávame popučené a surovým maslom ochutené zemiaky. Premiešame, aby sa zemiaky dostali všade.
  • Nevyzerá to veľmi vábne, ale je to určite chutné. Lepšie je, keď je zemiakov viac -pirohy sú potom chutnejšie. Ak ich chceme mať “hutnejšie”, dáme ešte trošku viac slaniny. Ešte dosolíme podľa chuti. Nedávame nikde žiadnu cibuľu, ani žiadne iné ochuteniny.
  • A hotovo! K tomu dobrý cmar, alebo acidko…

zdroj: www.mimibazar.sk

22. November 2010 15:47, Klub, Košice Ťahanovce